SoulCollage® Themaworkshops
Workshop waarin je gericht de verdieping aangaat op een bepaald thema. De thema's worden afgewisseld en kunnen bestaan uit één bijeenkomst of een serie van bijeenkomsten.

Welke Themaworkshops zijn er:Kaart Overpeinzing 25
Je hand als spiegel en gids; een handdruk met jezelf (handenmeditatie).

  • ik ben oke
  • ik wijs niet naar de ander
  • ik ben stuurman/-vrouw van mijn eigen leven
  • ik ben trouw aan mijzelf
  • ik geniet van het kleine
  • ik schenk aan boven en ontvang van boven
  • ik schenk aan de wereld en ontvang van de wereld

Innerlijke persoonlijkheden
Herken je één of meerdere van deze eigenschappen in jezelf 'de verzorgende, de uitdagende, de perfectionist, de betweter, de creatieveling, de criticus, de in-controle-blijver, de doorpakker, de reiziger, etc.'. Het zijn die stemmetjes in jou die schreeuwen 'doe dit, doe dat, ja maar, kijk uit, volg je hart/passie, blijf zitten waar je zit enz. Het is een drukte van belang met al deze stemmetjes in ons hoofd. De ene stem is luid, de andere stem is bijna stil. Hun volume bepaalt hoe jij reageert op mensen, situaties en uitdagingen. In deze workshop ga je jouw kwaliteiten en valkuilen zichtbaar maken via je 'innerlijke persoonlijkheden'. Je wordt uitgedaagd elke kaart dieper te onderzoeken en zodoende te ontdekken wat die je vertelt over jouw innerlijke persoonlijkheid. Wat is haar/zijn kracht, wat is haar/zijn zwakte. Door deze stemmen zichtbaar te maken en een hoorbare stem te geven kun je ze zelf inzetten als krachtbron in plaats van dat je overvallen wordt door deze eigenschap.

Archetypen en hun universele kracht
Welke rol hebben de universele archetypes in jouw leven; hoe kunnen zij jouw innerlijke persoonlijkheden begeleiden en versterken. Archetypen maken deel uit van ons collectieve geheugen. Wereldwijd weet men al eeuwen lang wat er bedoeld wordt met bijv. De Dromer, De Krijger, De Vader/Moeder, De Held, De Clown, Het Slachtoffer etc. Deze universele eigenschappen noemen we Archetypen. De grootsheid en kracht van hun eigenschappen passen daardoor in het grote verhaal (overlevering). Onze innerlijke persoonlijkheden zijn een afgeleide/spiegeling van het grote archetypen verhaal. Kom ontdekken hoe jouw persoonlijke eigenschappen versterkt of afgezwakt kunnen worden door deze universele krachten. Kom ontdekken welke combinaties er kunnen ontstaan in archetypes (bijv. De Leider en De Duivel kan een Meedogenloze Leider opleveren) en hun uitwerking op jouw innerlijke persoonlijkheden.

7-Chakra's en jouw krachtdieren
Ontmoet de dieren die jou ondersteunen, uitdagen en vergezellen tijdens jouw reis door de 7-chakra's (7 lichamelijke energiewielen). Ieder dier heeft zijn eigen specifieke eigenschappen en kenmerken. Door deze eigenschappen en kenmerken kan jij het dier (soms op onbewust niveau) bewonderen, verbinding mee voelen, afgunstig op zijn, angst voor hebben, etc. Door de eigenschappen van de chakra's te combineren met die van de dieren (her)ontdek jij jouw eigen krachtdieren. Hun typerende eigenschappen en kenmerken kunnen jou ondersteunen in het dagelijks leven.

(Her)Ontdek 'De stille plek in jezelf'
Trapsgewijs (laag-voor-laag) afdalen vanuit de dagelijkse drukte naar jouw innerlijke stille plek. Daarna ga je jouw stille plek verbeelden om daarna de wijsheid van de stilte te horen. Wat heeft jouw stille plek te 'zeggen', wat heb jij nodig om daar contact mee te maken? Dagelijks contact maken met jouw unieke SoulCollage® kaart 'De Stille Plek' is een eenvoudige manier om tot, en bij!, jezelf te komen/blijven. Innerlijke rust!

Leef je droom; transformeer JA-maar in JA!
Verbeeld je droom(leven), je passie, zonder het bekende JA-maar en ervaar jouw eigen innerlijke JA!-kracht. Wat is jouw passie, waar gaat jouw innerlijke vuur van vlammen? Wat belemmert jou om jouw innerlijke vuur op te stoken? Wat heb jij nodig om te kunnen vlammen en zodoende jouw droom werkelijkheid te laten worden. Je gaat dit intuïtief verbeelden in een SoulCollage® kaart. Daarna wordt de dialoog gestart met de belemmerende JA-maar! en de vlammende JA! krachten. Door een affirmatie ga je jouw vuur dagelijks laten vlammen.

Anima en Animus; de kracht van het vrouwelijke en het mannelijke
(Her)Ontdek de kwaliteiten, de licht- en schaduwzijde, van het vrouwelijke en mannelijke in jezelf. Wat is jouw beeld en verlangen van beide kwaliteiten? Hoe is bij jou de balans tussen beiden? Wat heb jij nodig om jouw Anima en Animus een dans te laten uitvoeren en zodoende in balans te komen/blijven? Anima is hoedster van het 2e chakra (kleur oranje) en staat voor sexualiteit, dromen, passie, het leven geven. Animus is hoeder van het 3e chakra (kleur geel) en staat voor krijger, recht op doel af, sterk. Beiden zijn in elk mens aanwezig. In deze workshop ga je ontdekken of er in jouw dagelijks leven een 'te' staat voor de één of de ander. Door ze te verbeelden krijg je (in)zicht op jouw handelen in het dagelijks leven, jouw reactie op situaties en mensen. De dialoog leert jou wat je nodig hebt om daar balans in te brengen.

De zwijgende 3-Eenheid: De Bron, De Zielsessentie en De Getuige
De 3-Eenheid Kaarten in SoulCollage® staan voor drie universele krachten: de Bron, de Zielsessentie en de Getuige. Ze zijn zwijgend en in liefdevolle ondersteuning aanwezig. Zij spreken tot ons vanuit ons 'zijn', in stilte. De 3-Eenheid ondersteunt, begeleidt en voedt alle facetten van onze persoonlijkheid die wij in onze SoulCollages zichtbaar maken. Wat zijn De Bron, De Zielsessentie en De Getuige? In SoulCollage® gaan we uit van de gedachte dat wij mensen voortkomen uit De Bron. De Bron van alles waarnaar we ook weer terugkeren als ons leven eindigt. Ieder mens draagt een vonk van deze (goddelijke/spirituele) Bron in zich. Deze vonk noemen we de Zielsessentie. De Zielsessentie is jouw reden, jouw doel, voor dit leven. De Bron en onze Zielsessentie worden niet beïnvloed door welke invloed van buiten dan ook. Zij zijn zoals ze zijn. De Getuige stelt ons in staat de wereld en onze plaats, ons handelen, erin te observeren, zonder oordeel. Los van ons ego! In deze workshop gaan we contact maken met deze 3-Eenheid en hun betekenis op persoonlijk niveau. Een verrijkende workshop voor iedereen om je eigen spiritualiteit te verbeelden en te bekrachtigen.

Hou de agenda in de gaten voor thema's, data en prijzen.

Agenda

CHAKRADANCE 2023

EXPERIENCE workshop 

* Zaterdag 12 aug  - 14.00-16.30u
Note: laatste (kennismakings)workshop voor start verdiepende Awakening cyclus

Maximaal 8 pers. - kosten € 25,- p.p.

AWAKENING verdiepende cyclus

* 8-Weekse cyclus 
  dinsdag 19.00-21.00u
  Data: 5/9 (basis), 12/9 (sacraal), 19/9 (zonnevlecht), 26/9 (hart), 
  3/10 (keel), 10/10 (3e oog), 17/10 (kruin), 24/10 (integratie)

Maximaal 8 pers. - kosten € 250,- p.p.

AANMELDEN kan per mail info@leefbeeld.nl of telefonisch bij Carolien 06-23793166

Ik kijk er naar uit je (weer) te onmoeten tijdens deze inspirerende innerlijke reis!